Känslor

2021-03-02

Idag har vi arbetat med känslorna glad och arg. Vi har läst saga med fingerdocka och diskuterat de olika känslorna. Sedan fick de göra egna fingerdockor.

Tomtesmyg!

2020-12-15

Idag har vi haft Tomtesmyg! Vi luktade på doftpåsar och försökte gissa innehållet, sen tipspromenad och sist teatern Vanten med självaste Tomten.

Barnkonventionens dag

2020-11-20

På samlingen pratade vi om att det idag är barnkonventionens dag. Vi pratade om vad barnkonventionen är och sångtexten i ”barnens bästa”. Att vuxna ska tänka på barnens bästa och att vi ibland säger nej, och det är för att man inte ska skada sig.

Diskussionen gick sedan vidare till att barnen fick berätta vad de mår bra av samt vad som gör dem glada. Svaren var bland annat äta god mat, leka, bada och äta glass. Barnen har även målat ljuslyktor som vi tände i formen av ett hjärta.

Härligt föräldramöte

2020-11-02

Tack för ett härligt föräldramöte förra veckan. Vi berättade om hur vi jobbar på förskolan med Likabehandlingsplanen, Läroplanen, Barnkonventionen, Covid-19 mm. Alla föräldrar fick veta hur vi jobbar med återvinningshjältar (barnen alltså) varje vecka, se foton på när barnen leker och använder Montessorimaterial och föräldrarna fick själva prova på Montessorimaterial och ställa frågor om verksamheten. Väldigt trevligt föräldramöte!