”Kottarna Bruse”

Vi har varit i skogen och lekt bland myrstackarna, blåbärsris, lingonris, elefantstenen och kottarna Bruse med mera.

Tillbaka på förskolegården fortsatte flera barn att leka ”kottarna Bruse” med stor glädje!

Skogsäventyr!

En härlig förmiddag i skogen! Vi gav myrorna päron samt hittade blåbärsblommor och lingonblommor. Vi klättrade upp på elefantstenen och åt frukt. Tillbaka på förskolan sjöng vi om bärfisen Bertil mfl. Alla barn har fått mycket frisk luft och motion! 🐜🐜🐜🐜🐜

Detta gäng gick en bit upp på Sörmlandsleden och till grillplatsen. På vägen hittade de ett äggskal. Det var koltrastens äggskal. Så nu finns det kanske en massa koltrastungar i naturen som vi behöver vara rädda om.

Förskolans dag – en dag att fira!

Idag har vi firat Förskolans Dag. Barnen har fått gå tipspromenad, dansat till Just Dance (utomhus såklart) och gjort danssagor. Vi har också firat genom att äta grönsaker och dipp, och glass till mellis.

Påskfirande på Svanen

I veckan har vi firat påsk och ätit påsklunch. Vi har också haft vårt traditionella påsksmyg med bland annat tipspromenad och balansgång med ägg på sked. Alla barn fick också höra en saga om 5 små kycklingar.

Lycka när snön äntligen kom

Barnen blev glada när det äntligen kom snö och hjälptes åt att bygga en snögrotta. Barnen samlade in snö från hela gården och planerade att göra hål i den för att krypa in i den. Det är roligt att prata om konstruktionen – kommer den att hålla eller kommer den att rasa in?

Att lära i skogen

Skogen ligger precis utanför gården och vi är ofta ute på upptäcksfärder i skogen för att lära, njuta och upptäcka. Idag hade vi en härlig förmiddag i skogen där vi hitta bägarlav, renlav, cypressfläta, kammossa, islandslav och björnmossa. När vi kom hem försökte vi memorera och lära oss alla namnen.

Tomtesmyg

Idag har vi haft tomtesmyg som består av olika stationer för barnen. En station bestod av doftpåsar – vad är det som doftar i påsen? Kan det vara kanel? Mandarin? Peppar? Eller kanske något helt annat?
Barnen fick också gå en tipspromenad och det fanns även spännande sångkort uppsatta på gården. Den sista stationen handlade om att hur jul firas i andra länder, och tomtesmyget toppades med teatern ”Vanten”.

Decembermys

Under december månad passar vi på att göra massor av mysiga saker tillsammans. Kika och läs mer om vad vi gjort nedan.

Varje dag öppnar vi en spännande julkalender. I varje lucka finns en QR-kod som barnen scannar med läroplattan. Då visas en bild dit barnen ska gå och hitta en paket.

Barnen hjälptes åt att klä den fina julgranen. En gran som alla föräldrar också fick njuta av när barnen sjöng julsånger för alla på Lucia, en uppskattad programpunkt under året.

Barnen har fått baka pepparkakor. Det doftar ljuvligt på förskolan idag.

Teater och julstämning

Idag har vi varit på teater i Älta Kulturknut och sett ”Jakten på den försvunna julvisan”.

Gosedjurens dag idag

Idag fick alla barn (som ville) ta med sig sitt favoritgossedjur. Många är nyfikna och tycker det är roligt att se vilka gossedjur andra barn har.