Tomtesmyg!

2020-12-15

Idag har vi haft Tomtesmyg! Vi luktade på doftpåsar och försökte gissa innehållet, sen tipspromenad och sist teatern Vanten med självaste Tomten.

Barnkonventionens dag

2020-11-20

På samlingen pratade vi om att det idag är barnkonventionens dag. Vi pratade om vad barnkonventionen är och sångtexten i ”barnens bästa”. Att vuxna ska tänka på barnens bästa och att vi ibland säger nej, och det är för att man inte ska skada sig.

Diskussionen gick sedan vidare till att barnen fick berätta vad de mår bra av samt vad som gör dem glada. Svaren var bland annat äta god mat, leka, bada och äta glass. Barnen har även målat ljuslyktor som vi tände i formen av ett hjärta.

Härligt föräldramöte

2020-11-02

Tack för ett härligt föräldramöte förra veckan. Vi berättade om hur vi jobbar på förskolan med Likabehandlingsplanen, Läroplanen, Barnkonventionen, Covid-19 mm. Alla föräldrar fick veta hur vi jobbar med återvinningshjältar (barnen alltså) varje vecka, se foton på när barnen leker och använder Montessorimaterial och föräldrarna fick själva prova på Montessorimaterial och ställa frågor om verksamheten. Väldigt trevligt föräldramöte!

Skogsutflykter!

2020-09-18

Nu är vi igång med våra olika skogsutflykts-grupper en gång i veckan. Vi följer Friluftsfrämjandets grupper och har Mulle (för barn födda 2015), Knytte (för barn födda 2016) och Knoppar (för barn födda 2017). Kom ihåg ryggsäck, vattenflaska, matlåda (vi fixar något att lägga i den) och sittunderlag för ditt barn. Nu blir det äventyr till skogs!

Vecka 39

Tisdag: Mulle och Knoppar

Torsdag: Knytte

Skördefest

2020-09-09

Idag har vi haft skördefest och provsmakat på grönsaker som barnen haft med sig och från vårt egna land. Alla barnen som ville fick smaka på allt, och det tyckte de var väldigt gott och kul!